Budgetbeheer

Budgetbeheer

Budgetbeheer…”net dat ene zetje….”

Budgetbeheer (ook wel inkomstenbeheer genoemd) kan net dat ene zetje voor u zijn, om uw administratie en financiën weer op orde, stabiel en inzichtelijk te krijgen. In geval van Budgetbeheer sluit u met Iris beheer onderling een contract, waarbij wensen en werkwijze worden vastgelegd, zonder tussenkomst van de rechter. In die zin, heeft u dan zelf ook meer inspraak in de te verrichten zaken.

Het kan dienen als langdurig traject, om zelf enige druk van de ketel te nemen, dan wel als opmaat naar bewindvoering (beschermingsbewind), om de situatie inzichtelijk en stabiel te krijgen.  Vervolgens als de uitspraak is geweest, om dan over te gaan op vrijwillige dan wel verplichte bewindvoering.

Het verschil met bewindvoering (beschermingsbewind) is dat u zelf de administratie voert over de ontvangen post. Kortom u ontvangt zelf de post. Indien gewenst kunnen hierover afspraken gemaakt worden om dit te splitsen. Bij ons heeft u een beheerrekening waarop wij uw inkomen ontvangen en uw vaste lasten betalen. Op uw leefgeldrekening (eventueel ook door ons ingesteld) ontvangt u uw “boodschappengeld”.

In geval van een langdurig traject budgetbeheer regelt u zelf alle aanvragen, aangiftes e.d. Daarnaast blijft u zelf grotendeels de relevante post ontvangen. Iris Beheer regelt in dit geval alleen uw inkomsten en uitgaven. Natuurlijk kan er in overleg en advies en ondersteuning geboden worden.

In geval van een opmaat naar bewindvoering, regelen wij alles (zover dit wettelijk toegestaan is), om alvast de situatie stabiel en inzichtelijk te krijgen.

Heeft u vragen en/of opmerkingen over budgetbeheer, of over onze andere dienstverleningen, laat het ons gerust weten. Op “werkwijze” kunt u meer lezen over hoe wij inhoud kunnen geven aan onze dienstverlening aan u.

Heeft u al eens van het Nibud gehoord? Nationaal Instituut voor budgetvoorlichting”, neemt u gerust eens een kijkje, www.nibud.nl

 

Bureau voor budget & bewind

Translate »
error: Content is protected !!